SCRUM MASTEREK
Minden jelöltünk fejlesztő csapatok mellett töltött gyakorlati tapasztalattal rendelkezik és átfogó elméleti tudást szerzett az alábbiakban:

Agile vs. Waterfall | Agile Manifesto | Scrum | Scrum team | PO | Scrum events | Sprint planning | Scrum Artifacts | User Story | Story points | BurnDown chart | DoR | DoD | Lean | Kanban

Karsay Kinga

Scrum Master

Pályafutásom a banki szektorban indult, majd egy rövidebb vendéglátós kitérő után megszületett bennem az igény a világ alaposabb megismerésére. Pszichológiai tanulmányaim segítségével megértettem az emberi összefüggéseket, önismeretre tettem szert, ami  jelentős szerepet játszott abban, hogy  változatos szakmai szerepköreimben helyt tudjak állni. Szeretek közvetlenül, emberekkel kapcsolódva dolgozni, de emellett ugyanúgy inspirál a tervezést, analitikus szemléletet, struktúráltságot igénylő feladatok végzése, főleg ha ebben a kreativitás is szerepet kaphat. Úgy érzem, hogy scrum masterként éppen azok az alkotórészek  lettek egybegyúrva, amiket az eddigi munkáimban a legjobban szerettem.

Végzettség: pszichológia/online stratégia, marketing
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben képeket, kollázsokat készítek, barkácsolok.

Turócziné Pribek Éva

Scrum Master

Tanári munkám során és osztályfőnökként tapasztaltam, hogy újabb és újabb technikákra van szükségem ahhoz, hogy diákjaimat segíteni tudjam szociális képességeinek fejlesztésében. Emellett a csapatmunka és kooperáció terén is sok olyan módszert tanultam, amiket aktívan alkalmazok  a mindennapi életben és a munka világában egyaránt. Az IT területén dolgozó férjem révén ismertem meg az agilis technikát és a scrumot. Ez a keretrendszer új lehetőségeket tartogat számomra a fejlődéshez és tanuláshoz. A nyílt és egymás segítésén alapuló munkakörnyezet és az agilis keretrendszerben való gondolkodás kulcsfontosságúvá vált számomra. 

Végzettség: biológia-kémia tanár, fejlesztőpedagógus
Nyelvtudás: angol

Férjemmel és két fiunkkal szeretek kirándulni, élményeket szerezni. Szeretek péksüteményeket készíteni, és ebbéli tudásomat is folyamatosan fejleszteni.

Gyollai Ákos

Scrum Master

Négy és fél évnyi tanítást követően a pályaváltás mellett döntöttem, mert olyan szakmát szeretnék tanulni, ahol kiteljesedhetek. Szeretnék egy olyan munkahelyen elhelyezkedni, ahol a szervezet biztosítani tudja a folyamatos fejlődési lehetőséget. Tanárként is az volt az egyik feladatom, hogy a rám bízott diákokból a lehető legjobbat hozzam ki, napról-napra motiváljam őket, mind egyénileg, mind pedig csapatként. Azt a szakmai célt tűztem ki magam elé scrum masterként, hogy egy lelkes, összetartó és sikerorientált csapat motorja legyek, amely transzparens és adaptívan teljesíti a megrendelő igényeit.

Végzettség: ELTE történelem-földrajztanár (MA/MSc)
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben konditerembe járok és videójátékozok. Szeretek utazni és elmélyülni más kultúrákban, a természet szépségeiben, valamint a gasztronómiában.

Iklódy Péter

Scrum Master

2017-ben néderlandisztika szakos hallgatóként elindultam Hollandiába, hogy pénzt keressek és gyakoroljam a nyelvet. Azonban úgy alakult, hogy kint ragadtam önkéntesként egy amszterdami hostelben, ahol teljesen beleszerettem a vendéglátás világába. Több kisebb-nagyobb önkéntes közösségben is éltem és dolgoztam. A világjárvány alatt hallottam először a Scrum Master pozícióról, amit már akkor úgy ajánlottak nekem, mint hozzám illő munkakört. Soha nem gondoltam volna, hogy egy karrierváltás valaha lázba fog hozni, de az eddigi tapasztalatok alapján én is úgy érzem, hogy telitalálat, úgyhogy izgatottan várom a szakma kihívásait!

Végzettség: érettségi, front office, vendéglátás, recepció
Nyelvtudás: angol – tárgyalási

A legkedvesebb hobbim a fotózás, amit teljesen autodidakta módon tanultam meg évek alatt. Ha pedig edzeni akarok, akkor általában felpattanok az országúti bringámra egy körre Budapesten vagy éppen a Balaton körül.

Pap Bence

Scrum Master

Lételemem a csapatban való közös munkavégzés. Eddigi szállodai pályafutásom során igen változatos környezetben dolgoztam, naponta más és más kultúrájú emberekkel kerültem kapcsolatba, ezáltal megtanultam mások igényeit felmérni és olyan szinten kommunikálni az emberekkel, hogy az elvárásukat teljesítsem és lehetőleg felülmúljam azt. Mindig is törekedtem a maximumot nyújtani a saját és mások céljainak az eléréséhez. Karrierem kezdetén számos megmérettetésen is részt vettem, ahol a Szakma Kiváló Tanulója Versenyén országos szinten a legjobb 10 közé sikerült kvalifikálnom magam. Változatlan mentalitással szeretnék ezen a karrierúton is számos sikereket elérni.

Végzettség: pincér, bartender
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben pszichológiával és közgazdaságtannal kapcsolatos könyveket olvasok. Szeretek másoknak meglepetést okozni, így hobbimnak a bűvészetet választottam aminek segítségével a munkában és a magánéletben is egy kis varázslatot vihetek mások életébe.

Papp Márió

Scrum Master

Ugyan a japán nyelv és a tolmácsolás a szenvedélyem, de kezdő közgazdászként fel kellett ismernem a piac alakulását és a jogszabályi környezet változását, Vagyis azt, hogy szakmai fejlődés terén már nem fog tudni kielégíteni a tolmácsolás. Ezek katalizálták azon döntésemet, hogy pályát kell változtatnom és egy fenntartható, hasznos, én és mások fejlődéséhez hozzájáruló munkakörben kell tovább folytatnom a karrieremet. Korábbi tapasztalataim során sok hasznos soft skillre tettem szert, ami elősegíthet abban, hogy sikeresen összefogjak, előremozdítsak és a folyamatos fejlődés pályájára állítsak egy Scrum Teamet. A Japánban töltött három évem alatt kellő alázatosságra és nem mindennapi szemléletmódra tettem szert, amit mind a munkám szolgálatába szeretnék állítani. Kíváncsian várom, milyen új kihívások elé állít az élet.

Végzettség: japán tolmács és fordító
Nyelvtudás: angol, japán

Szeretek társasjátékozni, azon belül is az összetettebb játékokat preferálom, amikre szívesen megtanítom a leendő csapatomat is.