Minden jelöltünk gyakorlati tapasztalattal rendelkezik az alábbi technológiákban:

Tesztelési alapelvek | Projekt-szerepek | Fejlesztési módszertanok és modellek | Teszttípusok | Dokumentáció | Hibakövető rendszerek | Tesztelés-támogató alkalmazások | Adatbázis kezelés | Prezentációs technikák

Kapitány Diána

Szoftvertesztelő

Pályafutásom során legjobban az elemző, problémamegoldó feladatok vonzottak. Mindig is könnyedén elsajátítottam és hamar átláttam a felhasználói felületeket. Legutóbbi pozíciómban lehetőséget kaptam tesztelési feladatokat ellátni, ezeket dokumentálni, riportálni a vezetőm felé. Nagyon élveztem ezeket a feladatokat, ezért döntöttem úgy, hogy szakmát váltok. Célom, hogy a módszertanok tudatos használatával értékes szakemberré váljak, és a későbbiekben tovább fejlődjek az automata tesztelés irányába.

Végzettség: sajtótechnikus
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben szeretek különböző sportokat kipróbálni. Szenvedélyem az utazás, az új helyek felfedezése gasztronómiai és kulturális szempontból. Emellett az alkotás, kézművesség is remek kikapcsolódást nyújt számomra.

Lajka Petra

Szoftvertesztelő

Informatikai érdeklődésem már egészen kis koromban elkezdődött egy Commodore 64 géppel, majd egész életemben végigkísért az idegen nyelvek szeretetével együtt. Korábbi munkahelyemen is legszívesebben a fájlok előkészítésével foglalkoztam, illetve előszeretettel ástam bele magam a munkám során használt szoftverek minél alaposabb megismerésébe. Néhány évig autodidakta módon mélyítettem az informatikai tudásom; majd a tesztelő képzésen kaptam stabil alapot a további szakmai fejlődéshez. Nyelvészként a dokumentációírásban tudok segíteni, korrektorként pedig jó szemem van a hibák, eltérések észrevételére és kiszűrésére. Tesztelőként arra törekszem, hogy hidat építsek a fejlesztők és felhasználók között.

Végzettség: terminológia MA
Korábbi munkatapasztalat: fordítóirodai projektvezető
Nyelvtudás: angol, orosz, német

Szabadidőmben szívesen horgolok, társasjátékozok, kertészkedek és olvasok.

Pálmainé Gócza Orsolya

Szoftvertesztelő

Az informatika már nagyon hamar érdekelni kezdett, az első C64-ek magyarországi megjelenésével egyidőben. Bár tanulmányaimat más irányban folytattam, de a kíváncsiság mindig megmaradt, ezért a  szektor fejlődését autodidakta módon próbáltam a tanulmányaim, illetve később a munkám mellett is folyamatosan követni. Pénzügyi-gazdasági területen is megmaradt az informatika (főként a gazdasági informatika) iránti vágyam. A folyamatos fejlődési és tanulási lehetőség miatt döntöttem a karrierváltás mellett. A szoftvertesztelőként megismert technikák, elméleti és gyakorlati ismeretek megerősítettek abban, hogy ez az én utam.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Egyik szenvedélyem a kertészkedés, de olvasni és túrázni is nagyon szeretek, valamint szeretnék a jövőben több nyelvet is elsajátítani.

Szabó Livia

Szoftvertesztelő

Az első számítógépem óta érdekel az informatika világa, de csak a Covid idején döntöttem úgy, hogy a folyamatosan fejlődő IT szektorra váltok. Rájöttem, hogy ez a terület képes hosszú távon is fenntartani az érdeklődésemet és tanulásra ösztönözni. Korábbi karrierem során fontos szerepet kapott a pontosság, a hibák korai felfedezése és a folyamatos ellenőrzés, amelyekre a tesztelési feladatokban is kiemelt figyelmet fordítok. Céljaim között szerepel a folyamatos szakmai fejlődés mellett a német nyelvtudásom felelevenítése is.

Végzettség: közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, hivatásturizmus szakirányon (BSc)
Nyelvtudás: angol

Szeretek videójátékokkal játszani, koncertre járni és olvasni, ha pedig hűvösebbre fordul az idő, snowboardozni.

Vinkler-Tóth Mária

Szoftvertesztelő

Már fiatalon vonzottak a csapatjátékok, ahol a csapatmunka mellett a legnagyobb feladat megtalálni a hibákat az ellenfél játékában. Több, mint 25 éven át a kézilabda volt a hivatásom, de már akkor tudtam, hogy egyszer majd a pályán kívül is helyt kell majd állnom. Sportolói pályafutásom után a turizmusban helyezkedtem el. Szeretek emberekkel dolgozni, megoldást találni a problémáikra, de ugyanígy inspirál a strukturált megközelítést igénylő feladatok elvégzése is. Keresem a kihívásokat és az önfejlesztés lehetőségét, ezért folyamatosan igyekszem új dolgokat tanulni. A Covid időszaka aztán ráébresztett, hogy IT ismereteim fejlesztésével olyan út várhat, ahol egy vírus nem állít akadályokat. Szoftvertesztelőként is szeretnék folyamatosan fejlődni: terveim között szerepel az automata tesztelés elsajátítása, valamint legalább egy programozási nyelv megismerése.

Végzettség: Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon, Marketing- és reklámügyintéző
Nyelvtudás: angol

Feleségként és édesanyaként a családommal töltött idő a legjobb kikapcsolódás számomra. 

Bányai Sándor

Szoftvertesztelő

Autóelektronikai műszerészként már tapasztalatot szereztem a hibakeresésben az OBD (On Board Diagnosis) fedélzeti autódiagnosztikai rendszer által. Az OBD rendszerrel hatékonyan tudtam a hibák forrását megtalálni, javítani majd javítás után  törölni. Német területen  tartózkodom tíz éve, így magabiztosan használom a német nyelvet, jól ismerem a német kultúrát és  környezetet. Szeretek agilisan teamben dolgozni, emellett hosszabb távon szeretném továbbképezni magam az automata tesztelői irányba.

Végzettség: érettségi, autóelektronikai műszerész és autótechnikus
Nyelvtudás: német

Szabadidőmben szeretek utazni és sportolni – ez elsősorban a focit  és a konditermi edzéseket jelenti. Kikapcsolódásként szívesen játszom videójátékokkal, valamint logikai, küldetéses és kvízjátékokkal számítógépen is.

Farkas Zsolt

Szoftvertesztelő

Évek óta vonz az informatika világa, már egész korán tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. A folyamatos technológiai fejlődés engem tanulásra ösztönöz, ezért számomra nagyon izgalmas ez a terület. Úgy érzem, szoftvertesztelőként ki tudok teljesedni, mert biztos alapokra támaszkodhatok az IT világában. 

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben szeretek barkácsolni, túrázni és sportolni.

Hollósvölgyi Péter

Szoftvertesztelő

Tanulmányaim és korábbi – többnyire multinacionális vállalatoknál (BIG4-nál is) szerzett – munkatapasztalataim ellenére többször is felmerült bennem a gondolat, hogy IT területen folytassam a karrieremet. Az elmúlt néhány évben belső auditorként dolgoztam, mely során munkafolyamatok tesztelése és ezekben rejlő esetleges hibák, pontatlanságok feltárása volt az elsődleges feladatom. Ezek mentén jutottam arra az elhatározásra, hogy karriert váltok azzal a céllal, hogy a folyamatellenőrzésben szerzett eddigi tapasztalataimat felhasználva szoftvertesztelőként folytassam a szakmai fejlődésemet.

Végzettség: Nemzetközi gazdálkodás (BSc)
Nyelvtudás: angol, német

Nálam a víz az úr: a kiteszörfözés, síelés/síoktatás vagy vízparton eltöltött idő kapcsol ki teljesen. Mindemellett rendszeresen futok, olvasok és meditálok.

Kisbej Benjámin

Szoftvertesztelő

Régóta foglalkoztat az informatika világa. Habár középiskolában más irányba indultam el, hobbiként folytattam a  programozás tanulását, és aktívan követtem az IT-s piaci trendeket. Úgy gondolom, hogy a rám jellemző analitikus gondolkodásmód és precizítás hozzájárulhat, hogy sikeres legyek a szoftvertesztelés területén. A későbbiekben mindenképp szeretném elmélyíteni a tudásom és új technológiákat megismerni, elsajátítani. 

Végzettség: épületgépész technikus
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben főzők, programozok vagy számítógépes játékokkal játszom.

Kocsis Ádám

Szoftvertesztelő

Készletgazdálkodási szakértőként sokat kamatoztathattam analitikus gondolkodásmódomat és problémamegoldó képességeimet. Munkám során találkoztam a szoftverteszteléssel, és kutató, felfedező személyiségem arra sarkallt, hogy behatóbb ismeretekre tegyek szert ezen a területen. A képzés és a projektmunkák alatt nagy hatást gyakorolt rám a szakma mélysége és kiterjedtsége. Célom, hogy a megszerzett tudást tovább bővítsem, és értékes tagja lehessek egy tesztelői csapatnak.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben gyakran hódolok japán/kínai teák fogyasztásának, főleg ha összeköthető egy tartalmas beszélgetéssel, és szívesen gyűjtöm a teázás autentikus kellékeit.

Ravadits Bence

Szoftvertesztelő

Már iskolás koromban számítógépeket építettem magamnak és a családnak, ezt a hobbit azóta is megtartottam. Érettségi után ezért döntöttem úgy, hogy mérnök informatikusként tanulok tovább. Emellett a családi vállalkozásként üzemeltetett kávézóban dolgoztam üzletvezetőként. 2-3 ember munkájáért feleltem, a kis csapatban való munka fontos része volt a mindennapoknak. Tesztelőként is szeretnék egy produktív és olajozott csapat része lenni, ahol – tartva a lépést a folyamatosan fejlődő számítástechnikával – a tudásomat is bővíthetem.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben, ha tehetem, kerékpározni és teniszezni járok, de videójátékokban is szívesen mérem össze az ügyességemet a barátaimmal.

Tarlósi Kristóf

Szoftvertesztelő

Az IT világával először középiskolában találkoztam. Az ott eltöltött éveim során alapvető programozási tudást szereztem, viszont más irányba folytattam a tanulmányaimat. A választott pályáról azonban kiderült, mégsem az igazi, ezért tértem vissza az IT területére szoftvertesztelőként. Igyekszem többféle specializáció területén kipróbálni magam a tesztelésen belül, és bővíteni a skill repertoárom. Célom egy olyan pozícióban elhelyezkedni, ahol tudom folytatni a szakmai fejlődésem egy jó hangulatú csapat részeseként.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben sorozatokat nézek, de szeretek gitározni, barátokkal lenni és érdekel a testsúlyos edzés.

Tóth Zoltán

Szoftvertesztelő

Az első számítógépemet sajátkezűleg állítottam össze, minden apró részletre figyelve. Ez a hozzáállás kísérte végig az egész eddigi karrierem, Érettségi után elvégeztem egy OKJ-s programozó képzést, majd alkalmazás üzemeltetőként és később rendszeradminisztrátorként dolgoztam. Munkám során mindig a dolgok mélyére ástam, ha valami nem működött. Ezt szeretném folytatni szoftvertesztelőként is.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: angol

Szeretek a természetben aktívan pihenni. Ez lehet túrázás, geoláda keresés, horgászat, fotózás. Több éve heti rendszerességgel tollasozom. Passzív kikapcsolódásként szívesen dolgozom 3D vagy egyéb grafikai szoftverekkel.

Végh Artúr

Szoftvertesztelő

Ausztriában a vendéglátásban dolgoztam, ez pedig megtanított alkalmazkodni eltérő nemzetiségű és kultúrájú emberekhez, magabiztosan megszólalni idegen nyelven és előtérbe helyezni a tanulást a mindennapjaim során. Ezen a területen viszont nehéz volt kialakítani kiegyensúlyozott és családbarát életmódot. Szívesen töltöttem a szabadidőmet számítógép előtt, ezért az IT világában kerestem lehetőséget. A tesztelői munkában a változatosság és a fejlődés lehetősége vonzott. A terveim között szerepel az angol nyelv fejlesztése és  a későbbiekben az automata tesztelés elsajátítása.

Végzettség: érettségi
Nyelvtudás: német

Szeretek sportolni, számítógépes játékokkal játszani, de számomra a család az első.

Wachtler István

Szoftvertesztelő

Már a manuális szoftvertesztelői tanulmányaim előtt is több esetben vettem részt szoftverek bevezetésében. Ennek részeként kapcsolatot tartottam a fejlesztőkkel és projektmenedzserekkel, részt vettem a funkcionalitás specifikálásában, a felhasználói követelmények meghatározásában és a tesztelésekben. Korábban dolgoztam már multinacionális vállalatnál és magyar társaságnál, csapatban és önállóan, magyarul és angolul is.

Végzettség: közgazdász BSc
Nyelvtudás: angol

Szívesen tanulok új dolgokat, és minden érdekel az informatikával kapcsolatban, Célom a tesztelői terület minél jobb megismerése és további fejlődés ezen a területen.  

GÁLNÉ LAKÓ EDINA

Szoftvertesztelő

„Önszorgalomból van ISTQB Foundation vizsgám. Tanítói pályafutásom alatt a hibák ezreinek javításával edzettem és ennek hatékony átadásával segítettem a gyerekek fejlődését. Igazi csapatjátékos vagyok!”

Végzettség és munkatapasztalat: tanító
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben mantrailing edzéseken veszek részt, ahol a kutyám légszimattal keres egy előle elrejtőző embert. Ez nagy odafigyelést igényel, mégis kikapcsol.”

HOLPERT ADRIENN

Szoftvertesztelő

„Belekóstoltam az IT világába és a tesztelésbe, rálátásom volt a belső rendszerek működésére, illetve felhasználói és ügyfél oldalról is ismernem kellett a különböző felületeket -mint ügyfélszolgálatos. Ez a tapasztalat is világított rá, hogy ilyen irányban szeretnék elhelyezkedni.”

Végzettség: terminológia MA
Munkatapasztalat: ügyfélszolgálat
Nyelvtudás: angol

„Ha van egy kis szabadidőm, szívesen fordítok koreai sorozatokat angolról magyarra, tanulok ukulelézni, olvasok vagy írok meseátiratokat.”

KARSAY KORNÉLIA

Szoftvertesztelő

„Az utóbbi években angoltanárként,és álláskeresést támogató önkéntesként jelentős tapasztalatot szereztem dolgozatok, önéletrajzok és egyéb dokumentumok aprólékos ellenőrzésében. Pszichológusi múltam pedig segített abban, hogy a felmerülő javítási pontokat empátiával, és konstruktívan jelezzem vissza a klienseim számára. Úgy érzem, ugyanilyen örömet fog okozni mások életének könnyebbé tétele szoftvertesztelőként is, most már az informatikai fejlesztéseken keresztül.”

Végzettség: Pszichológus és Business Coach
Nyelvtudás: angol, francia

“Szabadidős tevékenységeim közé tartozik a hosszútávfutás, ahol a kedvenc versenytávjaim a maratonok és a félmaratonok. Régóta fotózom is hobbi szinten, ezen a területen mostanában a tájképfotózás és a fényfestés érdekel a leginkább.” 

SIKET ÉVA

Szoftvertesztelő

„Főiskolai tanulmányaim után egy élelmezési szoftverfejlesztő céghez kerültem, itt ismerkedtem meg a teszteléssel. A tesztelésen kívül rendszerüzemeltetői feladatokat is elláttam, azt éreztem, megtaláltam a helyem. Egy kisebb kitérőt követően, most már tudom, hogy manuális szoftvertesztelőként fogok visszatérni az IT világába. Hiszem, sikeres leszek ezen a pályán.”

Munkatapasztalat: Rendszergazda
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben nagyon szeretek társasjátékozni, a latin tánc is fontos szerepet tölt be az életemben. Dietetikusként szívesen tesztelgetek a konyhában, igyekszem egészségesen főzni, ügyelve, hogy a hagyományos ízvilág is megmaradjon az ételekben.” 

SZABÓ TÍMEA

Szoftvertesztelő

„Több mint 12 évig dolgoztam alkalmazás támogatóként multinacionális környezetben. Ez segített, hogy megtanuljak a felhasználók fejével gondolkodni, megértsem hogy mik az elvárásaik, és hogyan használják a termékünket a mindennapok során. Szeretem a kihívásokat, megkeresni a problémák lehetséges okait, ezért is szeretnék még inkább technikai irányba fejlődni és tesztelőként folytatni az IT karrieremet.”

Munkatapasztalat: Alkalmazás támogató
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben szeretek a kutyánkkal foglalkozni, ha időm engedi akkor varrok is, főként magamnak. Szeretek kísérletezni, elmélyedni az alkotás folyamatában, akár ruhadarab, akár csak egy maszk lesz a végeredmény.” 

EGEDI ISTVÁN

Szoftvertesztelő

„Mindig is lenyűgözve figyeltem a lendületet és folytonos megújulást, ami az informatikát körülveszi. Ez a kíváncsiság ami az UI tervezés irányába sodort, megismerhettem miképp lesz egy papírra vetett vázlatból, funkciókban gazdag működő alkalmazás. A tesztelői pályán a korábban tanult webdesign tervezői és fotóretusőri tapasztalataimat egyszerre kamatoztathatom.”

Végzettség: Kommunikációs szakértő és alkalmazott fotográfus
Nyelvtudás: angol

“Energiával tölt fel, ha szabadidőmet a családom, valamint barátaim körében tölthetem el. Ezen kívül tudásomat főképp a fotográfia területén szeretem bővíteni.” 

HERHOF GÁBOR

Szoftvertesztelő

„Projektmenedzserként, tervezőszoftverekkel dolgoztam, majd szerszámgépipari területen műszaki vonalon is tapasztalatot szereztem lakberendezői cégek képviselőjeként.”

Tanulmányok: építészet és lakberendezés
Nyelvtudás: angol, héber

„Szabadidőmben egy közösségi kert szervezője vagyok és egzotikus zöldségek termesztésével is foglalkozom. Fennmaradó időmben egy experimentális kórus tagjaként különböző hangzásokkal és vizuális elemekkel szórakoztatjuk a hallgatóságot.”

POGÁNY DÁNIEL

Szoftvertesztelő

„Barátaim hatására találtam rá a tesztelésre. Előtte még egy remek Scrum Master képzést is elvégeztem, de úgy érzem, a tesztelés az én utam. Az informatikával már a középiskolában elkezdtem foglalkozni.”

Munkatapasztalat: üzletvezető-helyettes
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben stratégiai játékokkal vagy barátokkal összeülve, D&D-vel dobom fel napjaimat.”

SZABÓ LÁSZLÓ

Szoftvertesztelő

„Már gyermekként beleszerettem az informatikába, amikor megkaptam első Commodore 64 számítógépemet. Azóta építettem hálózatokat, programoztam CNC megmunkáló gépeket CAM szoftverrel, NC nyelven. Rendszergazdaként, InforSmart rendszerből, egy webes felületen lekérdező jobokat adminisztráltam, javítottam azok hibáit.”

Végzettség: mérnökinformatikus
Nyelvtudás: angol

„Városi kerékpáros vagyok, ön- és környezettudatosan élek, folyamatosan önfejlesztek. Végeztem Reiki, Chi-Kung és masszázs tanfolyamot, sokáig Kung-Fuztam. Túramotorozom.”

SZVOBODA BARNA

Szoftvertesztelő

„Tanulmányaim alatt alapos gyakorlatot szereztem az Office alkalmazások használatában, ezen felül elvégeztem egy programozási alapismeretek kurzust is. Fő érdeklődési köröm a kolloidika volt, és az ott megkövetelt precizitást és alaposságot a szoftvertesztelésben is hasznosítani tudom.”

Tanulmányok: kémia BSc
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben szeretek stratégiai játékokkal játszani, Asimovot és Stephen Kinget olvasni, gitározni.”

TÓBIÁS TÜNDE

Szoftvertesztelő

„Pénzügyi riportokat, beszámolókat készítettem alkalmazások létrehozásánál. Átlátom a folyamattervezést, fontosak számomra a keretek felállítására, egyben a folyamatos ellenőrzés. Értek az IT szoftverek teszteléséhez.”

Végzettség: közgazdász
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőnkben családilag teljesítménytúrázunk, biciklizünk, társasjátékozunk. A szövés már több éve a hobbim.”

NYÍRI BALÁZS

Szoftvertesztelő

Eddigi projektjeim során a legmagasabb minőség biztosítása mellett a céltudatos és határozott kommunikációt, pragmatikus gondolkodásmódot és a kreativitást tartottam a legfontosabb készségeknek. Emellett kitartónak, igényesnek és pozitív egyéniségnek tartom magam, szívesen dolgozom csapatban. Jelenlegi pályafutásom abba a szakaszba érkezett, ahol szeretném magam vállalati környezetben kipróbálni és széleskörű tapasztalataimmal segíteni az üzleti célok elérését.

Végzettség: Kommunikáció-technikai mérnök
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmet családi kirándulással, túrázással és utazással töltöm. Kedvelem a csapatsportokat. Ha az előzőekre nincs lehetőség, olvasással, zenehallgatással kapcsolódom ki.