Minden jelöltünk gyakorlati tapasztalattal rendelkezik az alábbi technológiákban:

Tesztelési alapelvek | Projekt-szerepek | Fejlesztési módszertanok és modellek | Teszttípusok | Dokumentáció | Hibakövető rendszerek | Tesztelés-támogató alkalmazások | Adatbázis kezelés | Prezentációs technikák

BALOGH MARIANN

Szoftvertesztelő

„Néhány éve már egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozok, mint pénzügyi munkatárs. Itt mind a fejlesztői, mind a tesztelői oldalt megismerhettem, alkalmanként volt lehetőségem tesztelni is a saját termékeinket, amit nagyon élveztem. Ráébredtem szoftvertesztelőként folytatom a pályám. Tesztelőként a pénzügyi területen nélkülözhetetlen precizitásomat, és jó kommunikációs készségemet is egyszerre hasznosíthatom.”

Végzettség: Közgazdász
Nyelvtudás: angol

“Rendszeresen sportolok, heti két alkalommal csoportos aerobik órákra járok, enyhe időben futni is szoktam a szabadban. Szeretek rajzolni, szezonális jelleggel üveget festeni.” 

GÁLNÉ LAKÓ EDINA

Szoftvertesztelő

„Önszorgalomból van ISTQB Foundation vizsgám. Tanítói pályafutásom alatt a hibák ezreinek javításával edzettem és ennek hatékony átadásával segítettem a gyerekek fejlődését. Igazi csapatjátékos vagyok!”

Végzettség és munkatapasztalat: tanító
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben mantrailing edzéseken veszek részt, ahol a kutyám légszimattal keres egy előle elrejtőző embert. Ez nagy odafigyelést igényel, mégis kikapcsol.”

HOLPERT ADRIENN

Szoftvertesztelő

„Belekóstoltam az IT világába és a tesztelésbe, rálátásom volt a belső rendszerek működésére, illetve felhasználói és ügyfél oldalról is ismernem kellett a különböző felületeket -mint ügyfélszolgálatos. Ez a tapasztalat is világított rá, hogy ilyen irányban szeretnék elhelyezkedni.”

Végzettség: terminológia MA
Munkatapasztalat: ügyfélszolgálat
Nyelvtudás: angol

„Ha van egy kis szabadidőm, szívesen fordítok koreai sorozatokat angolról magyarra, tanulok ukulelézni, olvasok vagy írok meseátiratokat.”

KARSAY KORNÉLIA

Szoftvertesztelő

„Az utóbbi években angoltanárként,és álláskeresést támogató önkéntesként jelentős tapasztalatot szereztem dolgozatok, önéletrajzok és egyéb dokumentumok aprólékos ellenőrzésében. Pszichológusi múltam pedig segített abban, hogy a felmerülő javítási pontokat empátiával, és konstruktívan jelezzem vissza a klienseim számára. Úgy érzem, ugyanilyen örömet fog okozni mások életének könnyebbé tétele szoftvertesztelőként is, most már az informatikai fejlesztéseken keresztül.”

Végzettség: Pszichológus és Business Coach
Nyelvtudás: angol, francia

“Szabadidős tevékenységeim közé tartozik a hosszútávfutás, ahol a kedvenc versenytávjaim a maratonok és a félmaratonok. Régóta fotózom is hobbi szinten, ezen a területen mostanában a tájképfotózás és a fényfestés érdekel a leginkább.” 

PAP ZSÓFIA

Szoftvertesztelő

„Környezet- és minőségügyben dolgoztam két gyermekem születéséig, majd a velük töltött idő után olyan területen szerettem volna visszatérni, ami jól illeszkedik korábbi szakmai életemhez, és érdeklődési körömhöz, ugyanakkor izgalmas és kihívásokkal teli. Az analitikus, minőségközpontú látásmódomat szeretném úgy kamatoztatni, hogy közben, “rendbe tehetek” valamit és ennek mások hasznát veszik.”

Végzettség: Minőségirányítási mérnök és Környezetmérnök
Nyelvtudás: angol, német

“Szabadidőmben szívesen kertészkedem, kedvenceim a virágokon kívül a fűszer- és gyógynövények, kísérletképpen pár éve különleges paradicsomfajták termesztését is kipróbáltam.” 

SIKET ÉVA

Szoftvertesztelő

„Főiskolai tanulmányaim után egy élelmezési szoftverfejlesztő céghez kerültem, itt ismerkedtem meg a teszteléssel. A tesztelésen kívül rendszerüzemeltetői feladatokat is elláttam, azt éreztem, megtaláltam a helyem. Egy kisebb kitérőt követően, most már tudom, hogy manuális szoftvertesztelőként fogok visszatérni az IT világába. Hiszem, sikeres leszek ezen a pályán.”

Munkatapasztalat: Rendszergazda
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben nagyon szeretek társasjátékozni, a latin tánc is fontos szerepet tölt be az életemben. Dietetikusként szívesen tesztelgetek a konyhában, igyekszem egészségesen főzni, ügyelve, hogy a hagyományos ízvilág is megmaradjon az ételekben.” 

SZABÓ TÍMEA

Szoftvertesztelő

„Több mint 12 évig dolgoztam alkalmazás támogatóként multinacionális környezetben. Ez segített, hogy megtanuljak a felhasználók fejével gondolkodni, megértsem hogy mik az elvárásaik, és hogyan használják a termékünket a mindennapok során. Szeretem a kihívásokat, megkeresni a problémák lehetséges okait, ezért is szeretnék még inkább technikai irányba fejlődni és tesztelőként folytatni az IT karrieremet.”

Munkatapasztalat: Alkalmazás támogató
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben szeretek a kutyánkkal foglalkozni, ha időm engedi akkor varrok is, főként magamnak. Szeretek kísérletezni, elmélyedni az alkotás folyamatában, akár ruhadarab, akár csak egy maszk lesz a végeredmény.” 

EGEDI ISTVÁN

Szoftvertesztelő

„Mindig is lenyűgözve figyeltem a lendületet és folytonos megújulást, ami az informatikát körülveszi. Ez a kíváncsiság ami az UI tervezés irányába sodort, megismerhettem miképp lesz egy papírra vetett vázlatból, funkciókban gazdag működő alkalmazás. A tesztelői pályán a korábban tanult webdesign tervezői és fotóretusőri tapasztalataimat egyszerre kamatoztathatom.”

Végzettség: Kommunikációs szakértő és alkalmazott fotográfus
Nyelvtudás: angol

“Energiával tölt fel, ha szabadidőmet a családom, valamint barátaim körében tölthetem el. Ezen kívül tudásomat főképp a fotográfia területén szeretem bővíteni.” 

BACSKÓ ELEK

Szoftvertesztelő

„Eddigi életem során mindig is körbevett az informatika, nagy érdeklődéssel voltam a szoftverek, és alkalmazások iránt. Főként a tesztelés és fejlesztés vonzott, vajon miként jön létre egy informatikai termék. Eddig dolgoztam már grafikusként, és hosszabb időt a vendéglátásban is eltöltöttem, 2020-ban pedig eldöntöttem IT karrierbe vágok. Szeretem megkeresni a problémák lehetséges okait, izgalmas elsőként kipróbálni, és tesztelni egy végterméket, amit meglátásaimmal jobbá tehetek.”

Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben szeretek a családommal és barátaimmal kirándulni. Mellette, ha időm engedi uszodába járok.” 

NAGY GÁBOR

Szoftvertesztelő

„A szállodaiparban volt szerencsém szállodai honlapok és arculatok fejlesztésében, kialakításában részt venni, ahol a hollisztikus és konstruktív szemléletemet hasznosíthattam. Nagyon élveztem a fejlesztési munkának mind a tervezési, mind a tesztelési fázisait, így eldöntöttem tesztelő leszek. A tesztelésben szabadjára engedhetem a bennem rejlő maximalistát.”

Végzettség: Közgazdász
Nyelvtudás: angol, német

„A családommal imádjuk a Balatont minden halmazállapotában, de szívesen fedezzük fel a Balaton-felvidék vadregényes tájait is. A közelmúltban tevékenykedtem vízilabda edzőként is, ahol kis lurkókat tanítottam a sportág alapjaira.” 

HERHOF GÁBOR

Szoftvertesztelő

„Projektmenedzserként, tervezőszoftverekkel dolgoztam, majd szerszámgépipari területen műszaki vonalon is tapasztalatot szereztem lakberendezői cégek képviselőjeként.”

Tanulmányok: építészet és lakberendezés
Nyelvtudás: angol, héber

„Szabadidőmben egy közösségi kert szervezője vagyok és egzotikus zöldségek termesztésével is foglalkozom. Fennmaradó időmben egy experimentális kórus tagjaként különböző hangzásokkal és vizuális elemekkel szórakoztatjuk a hallgatóságot.”

POGÁNY DÁNIEL

Szoftvertesztelő

„Barátaim hatására találtam rá a tesztelésre. Előtte még egy remek Scrum Master képzést is elvégeztem, de úgy érzem, a tesztelés az én utam. Az informatikával már a középiskolában elkezdtem foglalkozni.”

Munkatapasztalat: üzletvezető-helyettes
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben stratégiai játékokkal vagy barátokkal összeülve, D&D-vel dobom fel napjaimat.”

SZABÓ LÁSZLÓ

Szoftvertesztelő

„Már gyermekként beleszerettem az informatikába, amikor megkaptam első Commodore 64 számítógépemet. Azóta építettem hálózatokat, programoztam CNC megmunkáló gépeket CAM szoftverrel, NC nyelven. Rendszergazdaként, InforSmart rendszerből, egy webes felületen lekérdező jobokat adminisztráltam, javítottam azok hibáit.”

Végzettség: mérnökinformatikus
Nyelvtudás: angol

„Városi kerékpáros vagyok, ön- és környezettudatosan élek, folyamatosan önfejlesztek. Végeztem Reiki, Chi-Kung és masszázs tanfolyamot, sokáig Kung-Fuztam. Túramotorozom.”

SZVOBODA BARNA

Szoftvertesztelő

„Tanulmányaim alatt alapos gyakorlatot szereztem az Office alkalmazások használatában, ezen felül elvégeztem egy programozási alapismeretek kurzust is. Fő érdeklődési köröm a kolloidika volt, és az ott megkövetelt precizitást és alaposságot a szoftvertesztelésben is hasznosítani tudom.”

Tanulmányok: kémia BSc
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben szeretek stratégiai játékokkal játszani, Asimovot és Stephen Kinget olvasni, gitározni.”

TÓBIÁS TÜNDE

Szoftvertesztelő

„Pénzügyi riportokat, beszámolókat készítettem alkalmazások létrehozásánál. Átlátom a folyamattervezést, fontosak számomra a keretek felállítására, egyben a folyamatos ellenőrzés. Értek az IT szoftverek teszteléséhez.”

Végzettség: közgazdász
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőnkben családilag teljesítménytúrázunk, biciklizünk, társasjátékozunk. A szövés már több éve a hobbim.”

HUBER BOGLÁRKA

Szoftvertesztelő

Az utóbbi években foglalkoztatott a gondolat, hogy az IT szektorban helyezkedjek el, majd tavaly rátaláltam az állami Struktúraváltó képzésre, és úgy éreztem eljött az időm. A választható szakirányok közül eleinte inkább a fejlesztés irányába kacsintgattam, de később rájöttem, hogy a tesztelés jobban illik hozzám. A mindennapokban is gyakran merülök el a részletekben, precíz vagyok, szeretem, ha rendezettek a dolgok körülöttem.

Munkatapasztalat: Adminisztrátor
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmet legszívesebben a természetben töltöm. Mostanában a Pilis és a Börzsöny tájait fedezem fel. Ezen kívül hobbim a kalligráfia és a főzés. Célom, hogy egészséges ételeket készítsek el finoman.

PAPP ILDIKÓ

Szoftvertesztelő

Most érkezett el az idő számomra a karrierváltásra, több szempontból is… Az IT világa régóta vonz, de sokáig nem tudtam, hogy merre induljak el. A tesztelői képzés megadta azt a tudást, amivel magabiztosan elindulhatok ezen az úton és megkaptam azt a visszaigazolást is, hogy valóban érdemes erre a területre fókuszálnom.

Végzettség: Közgazdász
Nyelvtudás: angol, német, francia

Szabadidőmben nagyon szeretek társasozni, túrázni és kertészkedni, de leginkább mindenféle kisebb-nagyobb kreatív projekteken munkálkodni.

TÓTH VERONIKA

Szoftvertesztelő

Hosszú évekig egy multinacionális vállalatnál dolgoztam HR területen. 2020 tavaszán Struktúraváltó képzés keretén belül kezdtem megismerkedni mélyebben az IT világával. Korábbi tapasztalaim kapcsán különösen büszke vagyok arra, hogy részese lehettem egy nagyvállalat teljes transzformációs átalakulásának, ám mégis azt gondolom, hogy az informatikáé a jövő. Leendő munkahelyemet szoftvertesztelőként találnám meg szívesen.

Végzettség: Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakember
Nyelvtudás: angol

Imádom az állatokat és a természetet. Szabadidőmben elsősorban aktívan pihenek, a sporttevékenységeket favorizálom. Mindezek mellett nagyon szeretek utazni és kertészkedni, valamint hódolok a gasztronómiai élvezeteknek.  

VERESS ESZTER ABIGÉL

Szoftvertesztelő

Tavaly eldöntöttem, hogy váltani szeretnék, olyan pályát kerestem, ahol hasznosítani tudom az eddig megszerzett tudásomat. A természettudományok arra tanítottak, hogy logikusan felépítve és alaposan dolgozzak. Tanári múltamból pedig a hatékony kommunikációra való törekvést és a megoldáskeresést hoztam magammal. A szoftvertesztelésben mindezt ötvözhetem és közben sokat tanulhatok, fejlődhetek, ami fontos érték számomra.

Végzettség: Fizikus
Nyelvtudás: angol, orosz

Nagyon érdekel a lélek működése, így élvezettel merülök el a pszichológia világában, akár egy regény szereplőjének életében. Kikapcsolódásként szeretem egy jó kávé mellett megvitatni barátaimmal az élet nagy miértjeit.

NYÍRI BALÁZS

Szoftvertesztelő

Eddigi projektjeim során a legmagasabb minőség biztosítása mellett a céltudatos és határozott kommunikációt, pragmatikus gondolkodásmódot és a kreativitást tartottam a legfontosabb készségeknek. Emellett kitartónak, igényesnek és pozitív egyéniségnek tartom magam, szívesen dolgozom csapatban. Jelenlegi pályafutásom abba a szakaszba érkezett, ahol szeretném magam vállalati környezetben kipróbálni és széleskörű tapasztalataimmal segíteni az üzleti célok elérését.

Végzettség: Kommunikáció-technikai mérnök
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmet családi kirándulással, túrázással és utazással töltöm. Kedvelem a csapatsportokat. Ha az előzőekre nincs lehetőség, olvasással, zenehallgatással kapcsolódom ki.

MACZUCZA ALFRÉD

Szoftvertesztelő

Gyerekkorom óta érdekelt az informatika, de végül az elmúlt év eseményei sarkalltak arra a döntésre, hogy a Karrierváltó program segítségével az IT területén helyezkedjek el. Mivel a tanulás számomra soha véget nem érő folyamat, és közel áll hozzám a problémamegoldás, kritikus szemléletmód és az alaposság, ezért döntöttem a szoftvertesztelés mellett. Terveim közt szerepel az ISTQB tanusítvány megszerzése, az automatizált tesztelés elsajátítása, illetve más IT szakterületek megismerése is.

Végzettség: Közgazdász
Nyelvtudás: angol, német

A munka és a tanulás mellett fennmaradó szabadidőmet a családra és két kisgyermekemre fordítom, mert hiszem azt, hogy megfelelő értékekkel, tudással és szeretettel a jövőnket jobbá formálhatják!

GAJGER ZSOLT

Szoftvertesztelő

Az informatika már egész fiatalkorom óta végigkísér az életemben, de csak a múlt évben döntöttem el, hogy IT karrierbe kezdek. Nagyon szeretek a dolgok mélyére ásni és új eszközöket, szoftvereket kipróbálni. Örömmel tölt el, ha valami a kezem alatt lassan tökéletessé csiszolódik, ezért nem volt kérdés számomra, hogy szoftvertesztelőként szeretnék elhelyezkedni.

Nyelvtudás: angol

Szabadidőmben főleg online játékokkal és videó szerkesztéssel foglalkozom. Amennyiben van rá lehetőség hétvégenként szívesen túrázom.