MANUÁLIS TESZTELŐ JELÖLTEK

MINDEN JELÖLTÜNK NAPRAKÉSZ GYAKORLATI TAPASZTALATTAL RENDELKEZIK AZ ALÁBBI TECHNOLÓGIÁKBAN:

tesztelési alapelvek | projekt-szerepek | fejlesztési módszertanok és modellek | teszttípusok | dokumentáció | hibakövető rendszerek | tesztelés-támogató alkalmazások | adatbázis kezelés | prezentációs technikák

FODOR ANDREA

Gyerekkorom óta érdekel az informatika világa, az iskolai számítástechnika szakköröket is szívesen látogattam. Bár pályaválasztáskor végül másik szenvedélyem, a biológia mellett döntöttem, mostanra megérett bennem az elhatározás, hogy kipróbáljam magam az informatika területén is. A kutatói tevékenységem során elsajátított rendszerszemlélet, valamint az adatok feldolgozásában és az összefüggések felismerésében szerzett gyakorlat jó alapot biztosít a szoftverteszteléshez. Mindezt kiegészíti a tanári munkához elengedhetetlen szervezőkészség és a másokkal való hatékony együttműködés képessége. Számomra nemcsak a munkában, hanem a mindennapokban is fontos értéket képvisel a magas minőség. A későbbiekben szívesen megismerkednék az automata teszteléssel és a Java programozási nyelvvel.

VÉGZETTSÉG: biológus és biológia szakos tanár (MSc)
NYELVTUDÁS: angol, német
KORÁBBI TAPASZTALAT: laborvezető, kutató biológus, biológia szaktanár, publicista
EGYÉB ISMERETEK: ISTQB vizsga

Szabadidőmben szívesen járom a természetet, „fotózok”, horgolok és szappant készítek.

NAGYNÉ ELEKES RÉKA

Mindig érdekelt a kreatív feladatok és az IT kapcsolata. Korábban már sok mindenbe belekóstoltam: hangszerkesztés, képszerkesztés, kiadványok és feladványok készítése. Volt, amikor kezdő számítógépes és internethasználati tanfolyamokat tartottam teljesen kezdőknek és időseknek, majd a minőségügy területén töltöttem remek éveket. Mégis úgy éreztem, a karrierváltás mellett kell döntenem. A tesztelésben azt szeretem, hogy közösen dolgozunk azért, hogy a terméket jobbá tegyük. Vizuális készségem, kommunikációs területen és minőségügyben szerzett tapasztalatom segít a hibakeresésben, és az is előny, hogy mindig szívesen tanulok új dolgokat.

VÉGZETTSÉG: művelődésszervező és kommunikáció szak
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: quality mérnök, gyártási specialista
EGYÉB ISMERETEK: ISTQB vizsga

A szabadidőmet filmnézéssel, sétával, kézműveskedéssel, a családommal és a barátaimmal töltöm.

VIOLA BEÁTA VANDA

Tanulmányaim befejezése után kiadványszerkesztéssel kezdtem foglalkozni, amelyet autodidakta módon sajátítottam el, majd különböző tanfolyamokon mélyítettem el ismereteimet. Munkám során könnyedén tanultam meg a különböző szoftverek használatát és tovább is tudtam adni a tudásomat. Olyan új szakmát kerestem, ahol a kiadványszerkesztői tapasztalataimat, az alkalmazások iránti érdeklődésemet és az analitikus gondolkodásomat is kihasználhatom. Úgy érzem, hogy ezt a szoftvertesztelésben sikerült megtalálnom. Nyitott vagyok új dolgokat megtanulni és szeretném elmélyíteni az eddig megszerzett tudásomat.

VÉGZETTSÉG: tipográfus
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: tördelő, kiadványszerkesztő
EGYÉB ISMERETEK: Adobe PS, ID, AI, ISTQB vizsga

Szabadidőmben filmeket és sorozatokat nézek, de szeretek olvasni és kvízteszteket tölteni is.

BIRÓ LÁSZLÓ

A környezetemben a legtöbben a pénzügyi szektorban dolgoznak, így én is ebbe az irányba indultam el, bár egyértelmű volt, hogy új utak után fogok nézni. Mivel a szoftverek és hardverek világa mindig is közel állt hozzám, végül megérkeztem az informatika világába. A laza, de analitikus természetem miatt beleszerettem a szoftvertesztelésbe. A professzionális tudás megszerzése után szeretnék továbbfejlődni az automata tesztelés irányába.

VÉGZETTSÉG: szakács
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: sales manager

Szabadidőmben vonz a motorsportok világa, ahol a zseniális mérnöki tudás keveredik a sporttal, így alkotva izgalmas kapcsolatot ember és gép között. Emellett a szimulátorok és a videojátékok világa áll közel hozzám.

GÁL ISTVÁN

Informatikai beállítottságomnak köszönhetően szívesen foglalkozom nagyobb technológia kihívásokkal. A szoftvertesztelés lehetőséget ad, hogy megismerjem és elemezzem az új fejlesztéseket és technológiákat, emellett biztosítsam, hogy ezek a lehető legjobb minőségben kerüljenek a piacra. A tesztelés mellett a szoftverfejlesztés is érdekel, később szeretném a tudásomat elmélyíteni ezen a területen is.

NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: vasbetonszerelő, gyártási minőségbiztosítás
EGYÉB ISMERETEK: Java, HTML, ISTQB vizsga

Szabadidőmet szívesen töltöm a szabadban. Imádom a hegyeket: télen snowboardozok, nyáron motorozok vagy túrázok.

KÁLMÁN JÓZSEF

Korábban már megtanulhattam, hogyan kell emberekkel foglalkozni és csapatban dolgozni, akár vezetői pozícióban is. Kerestem azonban a lehetőséget a folyamatos fejlődésre. Az informatikával elsősorban a videójátékok révén kerültem kapcsolatba, de végül megtaláltam azt a szakirányt, amivel elmélyíthetem a tudásom. Szoftvertesztelőként már rendelkezem azokkal az alapokkal, amelyekre építkezhetek és sokoldalú munkaerővé válhatok.

NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: adatrögzítő, üzletvezető

A szabadidőm nagy részét a Dungeons and Dragons világában töltöm, beleértve az írást, a figurák nyomtatását és festését is, így a kreatív oldalam is folyamatosan karban tartom. A fennmaradó időmet olvasással és videójátékokkal szeretem tölteni.

TAKÁCS LÁSZLÓ

Mindig is motivált a problémamegoldás és a többi munkatárs segítése, támogatása. Igyekszem a humort és a jó hangulatot becsempészni a mindennapokba, ugyanakkor fontos számomra a precíz és pontos munkavégzés. Az új felhasználói felületeket és alkalmazásokat gyorsan átlátom. Korábbi munkahelyemen a legutóbbi nagy rendszerátálláskor lehetőségem volt végfelhasználói tesztelőként résztvenni egy projektben, amelyről riportot, beszámolót is készítettem. Mivel mindig szerettem a kisebb tesztelési feladatokat is, végül a manuális tesztelői pálya mellett döntöttem. Célom, hogy a meglévő üzemeltetői tapasztalataimmal és tudásommal értékes munkaerővé és jó szakemberré váljak. A későbbiekben automata tesztelés irányba szeretném a tudásomat továbbfejleszteni.

VÉGZETTSÉG: andragógiatanár, történelemtanár (MA)
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: vezető ügyfélszolgálati munkatárs, vezető mentor
EGYÉB ISMERETEK: CISCO CCNA, HTML, CSS, Python

Szabadidőmben szeretek főzni, zenélni és kulturálódni. Az alkotás ilyen formája is inspirál, és megfelelő kikapcsolódást nyújt számomra.

GÁLNÉ LAKÓ EDINA

Szoftvertesztelő

„Önszorgalomból van ISTQB Foundation vizsgám. Tanítói pályafutásom alatt a hibák ezreinek javításával edzettem és ennek hatékony átadásával segítettem a gyerekek fejlődését. Igazi csapatjátékos vagyok!”

Végzettség és munkatapasztalat: tanító
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben mantrailing edzéseken veszek részt, ahol a kutyám légszimattal keres egy előle elrejtőző embert. Ez nagy odafigyelést igényel, mégis kikapcsol.”

HOLPERT ADRIENN

Szoftvertesztelő

„Belekóstoltam az IT világába és a tesztelésbe, rálátásom volt a belső rendszerek működésére, illetve felhasználói és ügyfél oldalról is ismernem kellett a különböző felületeket -mint ügyfélszolgálatos. Ez a tapasztalat is világított rá, hogy ilyen irányban szeretnék elhelyezkedni.”

Végzettség: terminológia MA
Munkatapasztalat: ügyfélszolgálat
Nyelvtudás: angol

„Ha van egy kis szabadidőm, szívesen fordítok koreai sorozatokat angolról magyarra, tanulok ukulelézni, olvasok vagy írok meseátiratokat.”

KARSAY KORNÉLIA

Szoftvertesztelő

„Az utóbbi években angoltanárként,és álláskeresést támogató önkéntesként jelentős tapasztalatot szereztem dolgozatok, önéletrajzok és egyéb dokumentumok aprólékos ellenőrzésében. Pszichológusi múltam pedig segített abban, hogy a felmerülő javítási pontokat empátiával, és konstruktívan jelezzem vissza a klienseim számára. Úgy érzem, ugyanilyen örömet fog okozni mások életének könnyebbé tétele szoftvertesztelőként is, most már az informatikai fejlesztéseken keresztül.”

Végzettség: Pszichológus és Business Coach
Nyelvtudás: angol, francia

“Szabadidős tevékenységeim közé tartozik a hosszútávfutás, ahol a kedvenc versenytávjaim a maratonok és a félmaratonok. Régóta fotózom is hobbi szinten, ezen a területen mostanában a tájképfotózás és a fényfestés érdekel a leginkább.” 

SIKET ÉVA

Szoftvertesztelő

„Főiskolai tanulmányaim után egy élelmezési szoftverfejlesztő céghez kerültem, itt ismerkedtem meg a teszteléssel. A tesztelésen kívül rendszerüzemeltetői feladatokat is elláttam, azt éreztem, megtaláltam a helyem. Egy kisebb kitérőt követően, most már tudom, hogy manuális szoftvertesztelőként fogok visszatérni az IT világába. Hiszem, sikeres leszek ezen a pályán.”

Munkatapasztalat: Rendszergazda
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben nagyon szeretek társasjátékozni, a latin tánc is fontos szerepet tölt be az életemben. Dietetikusként szívesen tesztelgetek a konyhában, igyekszem egészségesen főzni, ügyelve, hogy a hagyományos ízvilág is megmaradjon az ételekben.” 

SZABÓ TÍMEA

Szoftvertesztelő

„Több mint 12 évig dolgoztam alkalmazás támogatóként multinacionális környezetben. Ez segített, hogy megtanuljak a felhasználók fejével gondolkodni, megértsem hogy mik az elvárásaik, és hogyan használják a termékünket a mindennapok során. Szeretem a kihívásokat, megkeresni a problémák lehetséges okait, ezért is szeretnék még inkább technikai irányba fejlődni és tesztelőként folytatni az IT karrieremet.”

Munkatapasztalat: Alkalmazás támogató
Nyelvtudás: angol

“Szabadidőmben szeretek a kutyánkkal foglalkozni, ha időm engedi akkor varrok is, főként magamnak. Szeretek kísérletezni, elmélyedni az alkotás folyamatában, akár ruhadarab, akár csak egy maszk lesz a végeredmény.” 

EGEDI ISTVÁN

Szoftvertesztelő

„Mindig is lenyűgözve figyeltem a lendületet és folytonos megújulást, ami az informatikát körülveszi. Ez a kíváncsiság ami az UI tervezés irányába sodort, megismerhettem miképp lesz egy papírra vetett vázlatból, funkciókban gazdag működő alkalmazás. A tesztelői pályán a korábban tanult webdesign tervezői és fotóretusőri tapasztalataimat egyszerre kamatoztathatom.”

Végzettség: Kommunikációs szakértő és alkalmazott fotográfus
Nyelvtudás: angol

“Energiával tölt fel, ha szabadidőmet a családom, valamint barátaim körében tölthetem el. Ezen kívül tudásomat főképp a fotográfia területén szeretem bővíteni.” 

HERHOF GÁBOR

Szoftvertesztelő

„Projektmenedzserként, tervezőszoftverekkel dolgoztam, majd szerszámgépipari területen műszaki vonalon is tapasztalatot szereztem lakberendezői cégek képviselőjeként.”

Tanulmányok: építészet és lakberendezés
Nyelvtudás: angol, héber

„Szabadidőmben egy közösségi kert szervezője vagyok és egzotikus zöldségek termesztésével is foglalkozom. Fennmaradó időmben egy experimentális kórus tagjaként különböző hangzásokkal és vizuális elemekkel szórakoztatjuk a hallgatóságot.”

POGÁNY DÁNIEL

Szoftvertesztelő

„Barátaim hatására találtam rá a tesztelésre. Előtte még egy remek Scrum Master képzést is elvégeztem, de úgy érzem, a tesztelés az én utam. Az informatikával már a középiskolában elkezdtem foglalkozni.”

Munkatapasztalat: üzletvezető-helyettes
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben stratégiai játékokkal vagy barátokkal összeülve, D&D-vel dobom fel napjaimat.”

SZABÓ LÁSZLÓ

Szoftvertesztelő

„Már gyermekként beleszerettem az informatikába, amikor megkaptam első Commodore 64 számítógépemet. Azóta építettem hálózatokat, programoztam CNC megmunkáló gépeket CAM szoftverrel, NC nyelven. Rendszergazdaként, InforSmart rendszerből, egy webes felületen lekérdező jobokat adminisztráltam, javítottam azok hibáit.”

Végzettség: mérnökinformatikus
Nyelvtudás: angol

„Városi kerékpáros vagyok, ön- és környezettudatosan élek, folyamatosan önfejlesztek. Végeztem Reiki, Chi-Kung és masszázs tanfolyamot, sokáig Kung-Fuztam. Túramotorozom.”

SZVOBODA BARNA

Szoftvertesztelő

„Tanulmányaim alatt alapos gyakorlatot szereztem az Office alkalmazások használatában, ezen felül elvégeztem egy programozási alapismeretek kurzust is. Fő érdeklődési köröm a kolloidika volt, és az ott megkövetelt precizitást és alaposságot a szoftvertesztelésben is hasznosítani tudom.”

Tanulmányok: kémia BSc
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőmben szeretek stratégiai játékokkal játszani, Asimovot és Stephen Kinget olvasni, gitározni.”

TÓBIÁS TÜNDE

Szoftvertesztelő

„Pénzügyi riportokat, beszámolókat készítettem alkalmazások létrehozásánál. Átlátom a folyamattervezést, fontosak számomra a keretek felállítására, egyben a folyamatos ellenőrzés. Értek az IT szoftverek teszteléséhez.”

Végzettség: közgazdász
Nyelvtudás: angol

„Szabadidőnkben családilag teljesítménytúrázunk, biciklizünk, társasjátékozunk. A szövés már több éve a hobbim.”

NYÍRI BALÁZS

Szoftvertesztelő

Eddigi projektjeim során a legmagasabb minőség biztosítása mellett a céltudatos és határozott kommunikációt, pragmatikus gondolkodásmódot és a kreativitást tartottam a legfontosabb készségeknek. Emellett kitartónak, igényesnek és pozitív egyéniségnek tartom magam, szívesen dolgozom csapatban. Jelenlegi pályafutásom abba a szakaszba érkezett, ahol szeretném magam vállalati környezetben kipróbálni és széleskörű tapasztalataimmal segíteni az üzleti célok elérését.

Végzettség: Kommunikáció-technikai mérnök
Nyelvtudás: angol

Szabadidőmet családi kirándulással, túrázással és utazással töltöm. Kedvelem a csapatsportokat. Ha az előzőekre nincs lehetőség, olvasással, zenehallgatással kapcsolódom ki.