„Stabil programozási tudást hozott a PROGmasterstől”

A képzésen egy visszahúzódó, ám szorgalmas lánnyal ismerkedtünk meg, aki jó matekos aggyal, könnyen teljesítette a feladatokat. Korábbi képzettünk, Bámer Teodóra ma a Stratis Kft. junior fejlesztője. Munkahelyi mentorát, Heckenberger Péter senior Java szoftverfejlesztőt kérdeztük.

Elégedett vagy Teodóra munkájával?
Nagyon. Gyorsan és alaposan dolgozik. A vezető fejlesztő módszertani javaslatait gyakorlatilag első hallás után képes adaptálni. Ráadásul a tervezési feladatokba is gond nélkül bevonható, persze junior szinten.

Mik voltak az első benyomásaitok szakmai tudásával kapcsolatban?
Nagyon stabil programozási tudást hozott a PROGmasterstől, de az is sokat számít nála, hogy komoly matematikai alapokkal rendelkezik.

EZEN DOLGOZIK TEODÓRA

Eredménytermék alapján: Java/Spring webalkalmazás fejlesztés, Java/Spring API készítés (kliens + szerver), Talend integrációs fejlesztések.

Domain alapján: szövegelemzés, keresés, beszédfelismerés, médiaelemzés.

Könnyen beilleszkedett?
Az biztos, hogy nem az a nagy hangú munkatárs, de gond nélkül vette az „akadályt”.
Fontos szempont, hogy nincs Y kromoszómája és tud programozni. De komolyra fordítva a szót: nagyon lelkiismeretes, a csapat feladatait magáénak érzi, és kiveszi a részét belőle. Jellemzően még kicsit többet is.

Meglepődtél bármin, amit csinált?
Többször is. A legelső ilyen rögtön az interjún történt, ahol a tesztkérdésre ugyan nem tudott csípőből válaszolni, de a választ képes volt helyben levezetni. A legtöbb delikvens valahol el szokott akadni és segítségre szorul.
2018 elején, pedig volt egy rövid, kb. másfél hetesre tervezett, a BigData technológiák alaposabb megismerését szolgáló proof-of-concept (PoC) projektünk. A fejlesztési feladatok jelentős része Teodóránál volt, és 2 nap alatt megszülettek a legfontosabb eredmények. A PoC eredményeit azóta egy céges előadáson Teodóra prezentálta is.