DEVOPS JELÖLTEK

MINDEN JELÖLTÜNK NAPRAKÉSZ GYAKORLATI TAPASZTALATTAL RENDELKEZIK AZ ALÁBBI TECHNOLÓGIÁKBAN:

Linux | Ansible | Docker | Kubernetes | Azure | Git | JIRA | Python | SQL | NoSQL | CI/CD | Prometheus | Grafana | Zabbix | IT Security

LÁDA-HARTYÁNYI ANDRÁS

Én vagyok az az ember, aki az egyetlen hibát is kiszúrja az új látványterven, de nemcsak megkeresni, elhárítani is imádom a hibákat. Addig nincs nyugodalmam, amíg meg nem találom a megoldást. Több, mint 25 éve vagyok az IT világában, mely idő alatt üzemeltetés és szoftverfejlesztés területén is szereztem tapasztalatokat. Az egyfős vállalkozástól a multinacionális szervezetig minden cégmérettel volt már kapcsolatom. Szakmai kíváncsiságom és nyitottságom miatt kezdtem el ezt a képzést, mert kiegészíti az eddigi IT-s ismereteimet, és így lehetővé tesz számomra a fent említett két terület ötvözését. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szakmám a hobbim is egyben, így szabadidőmben is informatikához kötődő dolgokkal foglalkozom (okos otthon, IT support, Cloud).

VÉGZETTSÉG: számítástechnikai programozó, közigazgatási (térinformatikai) technikus
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: IT rendszerüzemeltető, szoftverfejlesztő
EGYÉB ISMERETEK: Windows Server & End-User OS, MS Office, MS AD, DNS, DHCP, IIS, ITIL, .NET, C#, WCF, LINQ, PHP, MSSQL, MySQL, PostgreSQL, MariaDB, Firebird, CI/CD, ORM, Symfony, CakePHP, Jira, Trello, Confluence, HTML, JavaScript, jQuery, CSS, WordPress, Joomla

NAGY VIKTOR

Kezdetben hálózatépítéssel foglalkoztam egy mikrohullámú internetszolgáltatónál. Ez idő alatt megtapasztaltam, milyen izgalmas dolgokat rejt magában az IT. Leginkább az informatikai környezetek kialakítása, fejlesztése vonzott. Tudásom elmélyítése érdekében elvégeztem egy Informatikai rendszerüzemeltető OKJ képzést. Ezt követően egy kis- és középvállalatoknak szolgáltató rendszerüzemeltető cégnél dolgoztam Budapesten. Később informatikai technikusként helyezkedtem el egy nagyvállalatnál, ahol fejlődhettem és még több technológiát ismerhettem meg.
A DevOps gyakorlatú üzemeltetésben látom azt a szintlépést, amivel eljuthatok oda, ahová évekkel ezelőtt elindultam. A fejlesztést és üzemeltetést összekötve egyértelműen a jövőt jelenti számomra.

VÉGZETTSÉG: informatikai rendszerüzemeltető
NYELVTUDÁS: angol, szerb
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: informatikai technikus, informatikai rendszerüzemeltető, távközlési technikus
EGYÉB ISMERETEK: SCCM, Exchange Online, Active Directory, MikroTik, Ubiquity

OPRA-SZABÓ CSABA

Az évek során aktívan kerestem az utam. Kitartásom végül meghozta gyümölcsét, bekerültem az IT szektorba QA szakértőként. Büszke vagyok az itt elért eredményeimre, mert a szakterületemen egyedül vittem végig egy több éves projektet. Ezen a ponton jöttem rá, hogy közel állnak hozzám azok a feladatok, amelyeket mások monotonnak titulálnak. Emellett remekül össze tudom kötni a különféle csoportokat a projekten belül. Ezzel a képzéssel már célzottan egy olyan szakmát választottam, ami az összes előnyös képességemet vegyíti az érdeklődésemmel. Így garantált számomra, hogy örömömet fogom lelni a munkában és a további fejlődésben.

VÉGZETTSÉG: pirotechnikus terméküzemeltető, door supervisor (SIA), számítógépes grafikus (befejezetlen), hálózatépítő (befejezetlen)
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: QA software tester
EGYÉB ISMERETEK: Unity, Youtrack, Airtable, Social Media, Community Manager
HOBBI: sport, zenélés, időtöltés a barátokkal (szerepjáték, western lövészet, túrázás)

SOMODY ZOLTÁN

Néhány évvel ezelőtt hobbiból kezdtem el a webfejlesztés alapjait tanulni, és először WordPress, majd HTML, CSS és JS segítségével weboldalakat készíteni. Mindig vonzott a munkafolyamatok optimalizálása, az egyszerűsítés és a hatékonyság növelése, így ez fogott meg a DevOps szemléletben is. Kiemelkedően érdekel az automatizálás, a felhőalapú technológiák és a kiberbiztonság.

VÉGZETTSÉG: külkereskedelmi ügyintéző, szakács
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: zenész – hangmérnök, ingatlan-kereskedelem, egyéb vállalkozói tapasztalatok
EGYÉB ISMERETEK: HTML, CSS, JS, WordPress, széleskörű zenei-hangtechnikai ismeretek
HOBBI: elméleti– és asztrofizika, csillagászat, főzés, nordic walking

SZARVAS RICHÁRD

Az első munkahelyemen feladataim közé tartozott beszerezni a cég számítógépeit, valamint rendszerbe kötni és üzemeltetni azokat. Később minden munkahelyemen szoros kapcsolatban voltam az informatikával. Felhasználóként is foglalkoztam a saját informatikai munkakörnyezetem kialakításával, üzemeltetésével. Kisebb egyedi szoftverek elkészítéséhez használtam már számos programozási nyelvet, mint pl. Pascal, C++, Java, PHP, MySQL, Python. De sokat foglalkoztam mikrokontrollerek programozásával, főleg Arduino és ESP eszközökön. Az elmúlt években egyre többször kerültek előtérbe a szoftver- vagy hardverfejlesztéssel kapcsolatos feladataim, ezért ezt az irányt tartom követendőnek és évek múlva szeretnék senior fejlesztővé válni.

VÉGZETTSÉG: webalkalmazás fejlesztő, mobilalkalmazás fejlesztő
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: IT üzemeltetés, analóg áramkörök, broadcast és nyomtatott média 3D modellezési- és nyomtatási technológiák
EGYÉB ISMERETEK: PHP, MySQL, HTML, Java, Android app fejlesztés, Mikrokontroller programozás C++, Adobe szoftverek
HOBBI: természetjárás, régi mikroszámítógépek és műszaki eszközök gyűjtése, javítása

SZERENCSÉS BÁLINT

Elektrotechnikai szakgimnáziumi tanulmányaim során alakult ki bennem, hogy informatikus szeretnék lenni. Kezdetben egy barátom segítségével fedeztem fel a gépek összerakását és operációs rendszerek telepítését. A rendszergazda-üzemeltetői technikumi képzés során szerteágazó ismereteket szereztem hálózat konfigurálás, SQL, C#, Java, Linux és Windows Active Directory üzemeltetés terén. Az üzemeltetés és a programozás egyaránt lekötött, ezért szerettem volna mindkettővel foglalkozni. Az IT-ban való autodidakta elmélyülés közben felfedeztem a DevOps világát, ami ötvözi mindazt, amit szeretek. A jövőbeli terveim között szerepel többek között a Golang nyelv elsajátítása.

VÉGZETTSÉG: elektrotechnika műszerész, rendszergazda-üzemeltető
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI TAPASZTALAT: rendszergazda
EGYÉB ISMERETEK: VMware, Exim, Apache, Cpanel
HOBBI: túrázás, úszás, edzőterem, olvasás és videójátékok

TALIÁN LÁSZLÓ

A korábbi munkahelyemen egy elavult táblázatos rendszert használtunk a fuvarszervezéshez. Annak érdekében, hogy gyorsítsam a folyamatokat, elkezdtem learn-as-you-do elven egy új automatizált rendszert fejleszteni, ami minimális adminisztrációt igényel. Azóta teljesen leváltotta a régi rendszerünket, így mindenki gyorsabban és hatékonyabban tudja végezni a munkáját – ennek hatására jött az inspiráció, hogy legyek DevOps szakember.
Türelmes, alkalmazkodó és nyugodt a habitusom, jó logikai képességekkel.
Csapatjátékosként és önállóan is jól teljesítek. Nemzetközi tapasztalataimnak köszönhetően könnyen kommunikálok és dolgozom nemzetközi környezetben is. Korábbi feladataim során az Egyesült Királyságban és Luxemburgban is dolgoztam.

VÉGZETTSÉG: érettségi, informatika szak
NYELVTUDÁS: angol
KORÁBBI MUNKATAPASZTALAT: export manager fuvartervező, nemzetközi gépjárművezető
EGYÉB ISMERETEK: Photoshop
HOBBI: modern társasjátékok, túrázás, autóvezetés, fallabda, számítógépes játékok, szabadulószobák